🍷 Don Vincenzo Toscana IGT od Casaloste presviedča elegantnou suchosťou a mocným, zamatovým dozvukom
🍽️ Ideálny k Boeuf Bourguignon a kačacej prsnej s hrachom, tento červené víno perfektne ladí s najjemnejšou talianskou kuchyňou
🇮🇹 Hrozno Sangiovese z malebnej Toskány mu dodáva jeho jedinečnú charakteristiku a výraznosť
balenie!
Viac informácií o Don Vincenzo Toscana IGT - Casaloste
Mohutné víno Don Vincenzo Toscana z Casaloste vstupuje do pohára s hustou rubínovo červenou farbou. Pri okraji je tiež viditeľný farebný prechod do granátovo červenej. Ak pohárom zatočíte, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných okienkach na okraji pohára. Toto jednodruhové talianske víno odhaľuje v pohári nádherne výrazné tóny bazových plodov, fialiek a višní. Pripájajú sa k nim náznaky opečeného dreva.
Casaloste Don Vincenzo Toscana zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš len s 0 gramami zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vínnej ikony segmentu, toto talianske prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje veľa cukru. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Don Vincenzo Toscana na jazyku fantasticky svieže a živé. V závere toto vyzreté víno z vinárskej oblasti Toskánska poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny višní a bazy.
Vinifikácia vína Casaloste Don Vincenzo Toscana
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Sangiovese. Pre toto nádherne silné jednodruhové víno z Casaloste sa zbieralo len prvotriedne hrozno. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo dostáva do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa ekologicky vyrobené víno Don Vincenzo Toscana necháva niekoľko mesiacov dozrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Casaloste Don Vincenzo Toscana
Toto červené víno z Talianska by sa malo najlepšie vychutnávať pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako príloha k boeuf bourguignon, plneným paprikám alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Casaloste