Viac informácií o Ferus Rosso Toscana IGT - Tenute Silvio Nardi
Tenute Silvio Nardi Ferus Rosso Toscana je prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú, rubínovočervenú farbu. Na okrajoch toto talianske červené vykazuje aj prechod do granátovo červenej. Po prvom zavíjaní toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v silných kostolných oknách na okraji pohára. Vôňa tohto červeného vína z Toskánska zvádza arómou šeříku, malín, červených ríbezlí a fialiek. Práve jeho ovocný charakter robí toto víno takým výnimočným.
Tenute Silvio Nardi Ferus Rosso Toscana sa milovníkom vína predstavuje nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať od prémiového a segmentu miestneho vína. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Toskánsko poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny šeříku a červených ríbezlí.
Vinifikácia vína Tenute Silvio Nardi Ferus Rosso Toscana
Základom mohutného vína Ferus Rosso Toscana z Talianska je hrozno z odrôd Sangiovese, Merlot a Petit Verdot. Ferus Rosso Toscana je skrz-naskrz starosvetské víno, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Bobule tohto červeného vína z Talianska sa zbierajú výlučne ručne, keď sú dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon sťahuje do fliaš.
Odporúčanie pre jedlo Tenute Silvio Nardi Ferus Rosso Toscana
Toto talianske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno ku kapustovým roládam, zemiakovej panvici s lososom alebo cestovinám s klobásovými knedľami.
- Več izdelkov iz Tenute Silvio Nardi