🍷 Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva očarúva svojou sametovou textúrou a elegantným zrením v barikových sudoch
🍽️ Tento červené víno dokonale harmonizuje s výdatnými jedlami ako Boeuf Bourguignon a opekanou teľacou pečeňou
🌍 Vyrobené z biologicky pestovaného Sangiovese v renomovanej vinárskej oblasti Toskánsko od Colle Massari
balenie!
Viac informácií o Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva DOCG - Colle Massari
Silné víno Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva z Colle Massari sa v pohári leskne hustou rubínovou červenou farbou. Ak pohár trochu nakloníte, na okrajoch tohto vína, ktoré zrelo v sudoch, môžete vidieť prechod farby vína ku granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v kostolných oknách na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Colle Massari sa objavujú všetky druhy višní, fialiek a červených ríbezlí.
Colle Massari Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva sa pijákovi vína prezentuje ako príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať v segmente vínnych ikon. Na podnebí je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne zamatová. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva na jazyku výnimočne svieže a živé. V závere toto zrelé víno z vinárskej oblasti Toskánska poteší svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny červených ríbezlí a višní.
Vinifikácia vína Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva z Colle Massari
Silné víno Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva z Talianska je jednodruhové víno, ekologicky vinifikované z odrody hrozna Sangiovese. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových barikoch.
Odporúčanie pre Poggio Lombrone Montecucco Sangiovese Riserva z Colle Massari
Toto talianske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k boeuf bourguignon, teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Colle Massari