Viac informácií o Ravera Barolo DOCG - G.D. Vajra
Silné Ravera Barolo z pera G.D. Vajra sa v pohári leskne hustou rubínovou červenou. Pri malom pohybe pohára s červeným vínom do strany sa na okrajoch odhalí očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V pohári sa toto červené víno od spoločnosti G.D. Vajra prezentuje vôňou ríbezľového želé, višní, malín a černíc, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy. Toto talianske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína v segmente Icon, toto talianske víno napriek svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Toto mäsité červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Piemont, ktoré je veľmi schopné dozrievať, napokon poteší krásnou dochuťou.
Vinifikácia vína Ravera Barolo od spoločnosti G.D. Vajra
Základom silného vína Ravera Barolo z Piemontu je hrozno odrody Nebbiolo. Ravera Barolo je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení kvasenia mohutné víno Ravera Barolo zreje niekoľko mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Ravera Barolo od spoločnosti G.D. Vajra
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k plneným paprikám, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.
- Več izdelkov iz G.D. Vajra