- Tento biely víno z najlepších hroznových bobúľ výborne dopĺňa jedlá ako tekvicový zapečenec alebo pórový tortil
- Jeho pôvod z Friuli-Julijskej Benátskej oblasti robí toto víno typickým predstaviteľom vína zo Starého sveta
- Ideálne biely víno, dokonale ako harmóny letné víno
Ribolla Gialla - Bolzicco Fausta
balenie!
Viac informácií o Ribolla Gialla - Bolzicco Fausta
V pohári má Ribolla Gialla z Bolzicco Fausta jasnú svetložltú farbu. Buket tohto bieleho vína z regiónu Friuli-Venezia Giulia presvedčí vôňou agátu, jahôd, citróna a zrelého jablka. Ak sledujeme vôňu ďalej, pridávajú sa minerály a limetka.
V chuti začína Ribolla Gialla z Bolzicco Fausta nádherne aromatická, ovocná a vyvážená. Vyvážené a komplexné, toto svieže a mäsité biele víno sa prezentuje na podnebí. V závere toto víno z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny citróna a agátu. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy, v ktorej dominuje mramor a pieskovec.
Vinifikácia vína Ribolla Gialla z Bolzicco Fausta
Vyvážené víno Ribolla Gialla z Talianska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Ribolla Gialla. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v regióne Friuli-Venezia Giulia. Vinič tu zapustil korene hlboko do pieskovcovej a mramorovej pôdy. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Ribolla Gialla niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kaloch.
Návody na podávanie vína Bolzicco Fausta Ribolla Gialla
Toto biele víno z Talianska pite ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k špagetám s jogurtovo-mätovým pestom, cestovinám s klobásovými knedľami alebo omelete s lososom a feniklom.
- Več izdelkov iz Bolzicco Fausta