- Tento výrazný červené víno sa perfektne hodí k banánovému trifle v pohári alebo Boeuf Bourguignon
- Jeho pôvod z Apúlie robí toto víno typickým zástupcom vína zo Starého sveta
balenie!
Viac informácií o Anniversario 62 Primitivo di Manduria DOC - Cantine San Marzano
V pohári má Anniversario 62 Primitivo di Manduria z Cantine San Marzano hustú rubínovo červenú farbu. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú viskozitu, ktorá je na okraji pohára viditeľná v priehľadných kostolných oknách. V pohári toto červené víno z Cantine San Marzano predstavuje vôňu sliviek, sušeného ovocia, sušených sliviek, čiernych čerešní a slivkovej mušle, ktorú dopĺňa garrigue, čierny čaj a vanilka. V chuti sa Anniversario 62 Primitivo di Manduria z Cantine San Marzano otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Silné Cantine San Marzano Anniversario 62 Primitivo di Manduria nám na podnebí predstavuje neuveriteľne ovocnú chuť, ktorá je v neposlednom rade spôsobená jeho zvyškovo sladkým chuťovým profilom. Na podnebí je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne hustá. Vďaka svojej vitálnej ovocnej kyseline sa Anniversario 62 Primitivo di Manduria na jazyku prejavuje ako mimoriadne svieže a živé. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Apúlia napokon poteší mimoriadnym dozvukom.
Vinifikácia vína Anniversario 62 Primitivo di Manduria z Cantine San Marzano
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Primitivo. Na výrobu tohto úžasne silného jednodruhového vína z Cantine San Marzano bol použitý len bezchybný hroznový materiál. Anniversario 62 Primitivo di Manduria je starosvetské víno skrz naskrz, pretože toto talianske víno dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Dozrievanie hrozna tohto vína Primitivo je do značnej miery ovplyvnené podnebím pestovateľskej oblasti. V Apúlii sa hroznu darí v teplom podnebí, čo sa okrem iného odráža v mimoriadne dobre vyzretom hrozne a pomerne vysokej hmotnosti muštu. Hrozno pre toto červené víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 12 mesiacov zrenia vo francúzskych a amerických dubových sudoch. Po dokončení sa víno Anniversario 62 Primitivo di Manduria starostlivo harmonizuje.
Odporúčané jedlo pre Anniversario 62 Primitivo di Manduria z Cantine San Marzano
Toto červené víno z Talianska pite najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k želé z mandľového mlieka s liči, zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Cantine San Marzano