- Tento biely víno z najlepších hrozna vynikajúco dopĺňa pokrmy ako pór-tortilla alebo omeleta s lososom a feniklom
- Jeho pôvod z Latínska robí toto víno typickým zástupcom vín z chladného klimatického vinohradu
- Ideálne biele víno, prvotriedne ako ladné letné víno
Maddalena Passerina Del Frusinate - Giacobbe Alberto
balenie!
Viac informácií o Maddalena Passerina Del Frusinate - Giacobbe Alberto
S vínom Giacobbe Alberto Maddalena Passerina Del Frusinate prichádza do víriaceho pohára prvotriedne biele víno. Prezentuje sa nádherne jasnou, zlatožltou farbou. V nose tohto bieleho vína Giacobbe Alberto sa objavujú všetky druhy zrelých jabĺk, zeleného jablka, citróna a mirabeliek. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie vo veľkých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, napríklad mätu/melisu.
Na podnebí začína Maddalena Passerina Del Frusinate od Giacobbe Alberto nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje neuveriteľne sviežou a mäsitou textúrou. V závere toto víno z vinárskej oblasti Lazio nakoniec poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú náznaky slivky mirabelky a zrelého jablka. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia vína Giacobbe Alberto Maddalena Passerina Del Frusinate
Základom vyváženého vína Maddalena Passerina Del Frusinate z Talianska je hrozno odrody Passerina. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Laziu. Tu vinič zapustí korene hlboko do pôdy tvorenej ílom. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach a vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje 6-mesačné zrenie v 900-litrových dubových tonách.
Doporučenie pre Maddalena Passerina Del Frusinate od Giacobbe Alberto
Toto biele víno z Talianska pite ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako sprievodné víno k dusenej zelenine s pestom, pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou alebo vyprážanej zelenine s rybou.
- Več izdelkov iz Giacobbe Alberto