Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Viac informácií o Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Víno Marciliano Rosso Umbria z Tenuta Marciliano v Umbrii má vo vírivom pohári hustú fialovočervenú farbu. Pri miernom uhle je na okrajoch tohto sudového vína viditeľný prechod farby vína do granátovo červenej. Ak mu v pohári vínovým krútením dodáte trochu vzduchu, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá je viditeľná v kostolných oknách na okraji pohára. Toto červené víno zo Starého sveta, naliate do červeného pohára, predstavuje nádherne výraznú arómu černíc a čiernych ríbezlí, ktorú dotvárajú klinčeky, ku ktorým prispelo zrenie v sudoch.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto talianske prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje veľa zvyškového cukru. Toto hodvábne červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Marciliano Rosso Umbria na jazyku nádherne svieže a živé. Záver tohto vyzretého červeného vína z vinárskej oblasti Umbria, presnejšie z Umbrie IGT, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia vína Marciliano Rosso Umbria z Tenuta Marciliano
Silné víno Marciliano Rosso Umbria z Talianska je cuvée vinifikované z odrôd Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Umbrii. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej pôdy. Marciliano Rosso Umbria je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné víno Marciliano Rosso Umbria necháva dozrievať ďalších 18 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Marciliano Rosso Umbria z Tenuta Marciliano
Toto červené víno z Talianska by sa malo najlepšie vychutnávať pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k tortille s pórom, boeuf bourguignon alebo zemiakovej panvici s lososom.
- Več izdelkov iz Tenuta Marciliano