Viac informácií o Matarocchio Bolgheri DOC - Tenuta Guado al Tasso (Antinori)
Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri je prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú fialovočervenú farbu. Na okraji je viditeľný farebný prechod do granátovo červenej. V nose tohto červeného vína Tenuta Guado al Tasso (Antinori) sa objavujú všetky druhy višní. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako sú sladké drievko a bobule borievky.
Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri je príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. Záver tohto zrelého červeného vína z vinárskej oblasti Toskánska, presnejšie z Bolgheri DOC, nakoniec poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Matarocchio Bolgheri z Tenuta Guado al Tasso (Antinori)
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Cabernet Franc. Pre toto nádherne silné jednodruhové víno z Tenuta Guado al Tasso (Antinori) sa použil len bezchybný ročníkový materiál. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Matarocchio Bolgheri sa zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné víno Matarocchio Bolgheri necháva dozrievať ďalších 18 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Matarocchio Bolgheri
Toto talianske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok ku kapustovým roládam, zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Tenuta Guado al Tasso (Antinori)