✨ Brut 30 Mesi Sui Lieviti od Zavalloni nadchýna svojou jemnou, krémovou textúrou a dlhotrvajúcim perlením
🍽️ Ideálny k ovocnému endiviovému šalátu alebo pečenej pstruh s zázvorovo-hruškovou omáčkou robí každú večeru pôžitkom
🍇 Z ušľachtilej odrody Sangiovese a okúzľujúceho regiónu Emilia-Romagna tento šumivé víno rozvíja výnimočnú arómu
Brut 30 Mesi Sui Lieviti - Zavalloni
balenie!
Viac informácií o Brut 30 Mesi Sui Lieviti - Zavalloni
Brut 30 Mesi Sui Lieviti z vinárskej oblasti Emilia-Romagna sa v pohári prezentuje v jasnej zlatožltej farbe. Bublinky tohto šumivého vína sa v pohári nádherne dlho a jemne lesknú. Po prvom zakrútení je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto sektu, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatý, sirupovitý alebo likérový. Vo vôni tohto šumivého vína Zavalloni sa objavujú všetky druhy višní, fialiek a malín. Akoby to nestačilo, dozrievanie v nehrdzavejúcej oceli dodáva balzamikové a lesné poschodie.
V chuti je textúra tohto dobre vyváženého sektu nádherne ľahká, svieža a krémová. V závere toto víno z vinárskej oblasti Emilia-Romagna napokon poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny fialiek a malín.
Vinifikácia vína Brut 30 Mesi Sui Lieviti od Zavalloni
Vyvážené víno Brut 30 Mesi Sui Lieviti z Talianska je víno z jednej vinice vyrobené z odrody Sangiovese. Brut 30 Mesi Sui Lieviti je skrz naskrz starosvetské víno, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Dozrievanie hrozna tohto vína Sangiovese je do nespornej miery ovplyvnené podnebím pestovateľskej oblasti. V regióne Emilia-Romagna sa hroznu darí v pomerne chladnom podnebí, čo sa okrem iného prejavuje mimoriadne dlhým a rovnomerným hroznom a pomerne miernou hmotnosťou muštu. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite prevezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje fermentácia základných vín. Po zostavení cuvée nasleduje ďalšie dozrievanie na základe metódy Méthode Traditionelle. Zavalloni Brut 30 Mesi Sui Lieviti potom zreje 36 mesiacov na plných kvasničných kaloch.
Návody na podávanie Zavalloni Brut 30 Mesi Sui Lieviti
Toto šumivé víno z Talianska by sa malo ideálne podávať veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C ako doplnok k omelete s lososom a feniklom, ovocnému šalátu z endívie alebo pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou.
- Več izdelkov iz Zavalloni